Tehnica Nu-ului de angajament

Aplica tehnica Nu-ul de angajament atunci cand vrei ca persoana din fata ta sa se implice fara sa simta presiunea unui da. Afla din acest articol in ce consta aceasta tehnica si cum sa o folosesti. Achizitioneaza cartea ”101 tehnici de negociere” pentru a invata mai multe tehnici.

Slăbiciunea în negocieri

În ce constă slăbiciunea în negocieri? Slăbiciunea în negocieri poate fi definită ca o lipsă de abilități, strategii sau resurse care oferă o poziție dezavantajoasă în timpul procesului de negociere. Slăbiciunea în negocieri poate fi cauzată de mai mulți factori și...

Tehnica secretului în negocieri

Tehnica secretului în negocieri apare sub mai multe forme, de la manipulare până la clauză contractuală bine negociată. Află din acest articol în ce constă ea, cum să o utilizezi, cum să o recunoști și cum să o contracarezi.

Tehnica de negociere ”reciprocitatea”

Tehnica de negociere ”reciprocitatea” se bazează pe efectul psihologic conform căruia oamenii nu doresc să se simtă datori unii față de ceilalți. Nu ne place să rămânem datori.

Tehnica de negociere ”Iată ce pierzi”

Tehnica de negociere “Iată ce pierzi” se referă la metoda prin care un negociator îi arată celuilalt partener ce beneficii ar putea pierde dacă nu acceptă oferta sau propunerea. Află din acest scurt articol 3 pași pe care să-i urmezi pentru a aplica această tehnică.

Stima de sine in negocieri

Stima de sine in negocieri

Stima de sine te influenteaza in negocieri. Daca este sa negociezi cu o persoana cu un nivel de stima de sine ridicat sau mai ridicat decat al tau, te percepi automat in inferioritate. Dezvolta-ti o stima de sine ridicata si vei avea fundamentul pentru drumul spre succes in orice negociere!

citește mai mult
Acordul in negocieri

Acordul in negocieri

Scopul unei negocieri este satisfacerea intereselor. Atunci cand in urma negocierii partile constata ca interesele lor nu au fost satisfacute, cel mai bun raspuns este sa nu se incheie un acord.Daca partile s-au inteles cu privire la afacerea negociata, atunci au ajuns la un acord si s-a perfectat contractul intre ele.

citește mai mult
Oferta de negociere

Oferta de negociere

Oferta de negociere este ceea ce este dispusa o parte sa ofere in schimbul a ceea ce solicita. Pe scurt, intr-o negociere o parte doreste sa obtina ceva, iar pentru a obtine acel ceva este dispusa sa ofere altceva in schimb. Oferta de negociere nu se confunda cu oferta de a contracta sau cu oferta contractului.

citește mai mult
Adevarul despre negociere

Adevarul despre negociere

Negocierea nu apare doar in business sau in vanzari. Adevarul este ca zilnic facem negocieri, chiar daca nu le privim asa: negociezi cu partenerul de viata ce sa faci in week-end, cu copilul cand sa vina la masa, cu seful cand sa predai un proiect etc. Intotdeauna cand vrem sa obtinem ceva de la altii si altii vor sa obtina ceva de la noi, negociem.

citește mai mult